Як захистити автомобільні фари від сколів

Оптика — досить уразлива частина автомобіля. Дорожнє покриття і дорожнє сміття, будь-то камінь, гравій, пісок, щебінь, асфальтова крихта або будь-що інше, з-за коліс машин, що їдуть попереду, на швидкості летить прямо у фари. Як результат, майже неможливо хоча б рік після встановлення зберегти фари без дрібних тріщин та подряпин.

Це не тільки погано виглядає, але й погіршує світність фар, а іноді може призвести до їхньої передчасної смерті. Щоб вирішити таку проблему, можна звернутися на автосервіс та замовити процедуру «бронювання фар», а можна те саме зробити самостійно, просто замовивши на Avto.pro нову фару на опель вектра а і захисну плівку.

Як би голосно не звучала назва цієї операції — «бронювання фар», на будь-якому автосервісі і за будь-яку ціну це робиться за допомогою звичайної поліуретанової плівки. Ви можете знайти її в інтернеті за ключовими словами «захисна плівка для фар». Коштує такий захист дуже дешево і витрачається ощадливо — метрового шматка вистачить на дві-три поклейки, тому для додаткової економії можна об'єднатися з іншими автовласниками. Крім плівки, вам знадобиться: гострий ніж для різання плівки, фен для нагріву, серветки та засіб для попереднього очищення фари.

Бронювання фари покроково

  1. Очистіть фару від бруду та пилу, обов'язково висушіть поверхню.
  2. Відріжте шматок захисної плівки, що відповідає розмірам фари. Залиште додатковий запас плівки з обох боків для можливих коригувань.
  3. Зніміть захисну плівку з боку, що самоклеїться, і приклейте її до фари. Почніть із центру та повільно притискайте краї до поверхні фари. Залиште запас плівки по краях.
  4. Використовуючи фен або тепловий пістолет, нагрійте плівку доти, доки вона не стане м'якою та податливою. Притискайте її до поверхні фари, щоб прибрати надлишки та бризки повітря. Повторіть по всій поверхні фари.
  5. Відріжте зайву плівку по краях фари.
  6. Перевірте, що плівка рівно прилягає до поверхні фари і немає бульбашок повітря або інших дефектів. У разі потреби повторіть процес нагрівання та притискання.

Як захистити автомобільні фари від сколів "за три копійки"

У середньому такої процедури вистачить на 1 до 5 років. Точний термін залежить від того, якими дорогами їздить автомобіль. Рекомендується регулярно перевіряти стан захисної плівки та замінювати її відразу ж після появи перших дефектів.