Чим відрізняється вантажне таксі від приватного перевізника

Служби таксі мають різницю, і особливо це помітно у напрямку вантажне таксі, котре суттєво ділить свій сегмент з приватними перевізниками. Особливі відмінності та відзнаки можна прослідкувати доволі просто.

Міфи про вантажне таксі

Перший міф, вантажне таксі не має свого власного автопарку. Більшість як працівників цього ринку, так і споживачів, вважають що служба вантажне таксі – це лише диспетчерська служба, а компанія котра має власний парк вантажівок – це перевізник.

На справді не все так однозначно. Чимало компаній які мають власні вантажівки та позиціонують себе як вантажне таксі. Але переважна більшість то дійсно лише диспетчерські служби.

Міф номер два, вантажне таксі не брендує не свої авто. На справді у порівнянні з пасажирськими таксі, вантажний сегмент брендує і машини залучених працівників, щоправда такі рекламні напрямки і доплати за брендування не так поширені як в напрямку перевезення пасажирів.

Третій міф, вантажне таксі не несе відповідальності за якість послуг, вантажівку з водієм та вантаж. Насправді у сегменті перевезення вантажів, так само як і у пасажирських перевезення, для того щоб отримати доступ до ефіру, водій з авто має пройти реєстрацію та надати всі необхідні документи. Також практикується система штрафів як покарань, так само як і грошових заохочень.

Чим відрізняється вантажне таксі від приватного перевізника

Перша і сама суттєва відмінність, те що у приватного перевізника обмежений штат виконавців, та можна замовити саме те авто, і саме того водія. Коли замовляєте послугу у служби вантажне таксі, ви не знаєте який водій приїде, а авто можна вказати лише за класом та вантажопідйомністю.

Друга відмінність – це час подачі вантажівки. Що правда доволі спірне питання і не може бути суттєвою перевагою. Перевезення вантажів – не спонтанний та не частий захід. Зазвичай перевезення планується заздалегідь, тому замовлення йде не лише на потрібний час, але і на заплановану дату. До того ж варто враховувати, що іноді у компанії не знаходиться авто в потрібному місці та на потрібний час.

Обладнання додатковими засобами. В більшості випадків вантажне таксі надає в тимчасову оренду машину з водієм, широкого профілю, не вузько спеціалізовану. У приватного перевізника, зазвичай більше засобів фіксації, та пакування, що диспетчерська служба надає лише на попереднє прохання або за додаткову плату.

Фото Груз-Ок